Ik ben jouw no-bullshit filter 

om te weten welke 

habits, hacks & boeken jou echt gaan helpen productiever te worden.

Wie ben jij?

Zelfstandig ondernemer, die slimmer wil werken, 

om in minder tijd meer impact te maken.

Melissa-8.jpg

Veelgestelde vragen

Wat doe je als zelfstandig ondernemer?

Wat leuk dat je dat zo spontaan vraagt! Ik geef op dit moment vooral leiderschapstrainingen aan team leads in de IT. Daarnaast word ik ook regelmatig gevraagd om organisaties te helpen met effectief veranderen, en ontwikkel ik daarvoor op-maat-gemaakte programma's  om vooral leidinggevenden te helpen hun werknemers te enthousiasmeren en te betrekken bij veranderingen. Dusssss.... Scroll naar beneden voor als je mij wil inhuren.

Hoe ben je ondernemer geworden?

Potjandorie weer zo'n goeie vraag. In 2010 studeerde ik af aan de Universiteit van Amsterdam, en sindsdien mag ik mijzelf Master in Political Science noemen (toch?). Qua timing perfect, want er was een best wel grote financiële crisis, en echt elke organisatie had een vacature stop. Blessing in disguise, want daardoor ontdekte ik ondernemen! Thank you Wall Street!!! Zonder die schoften de bank zou ik nu wegkwijnen bij een of andere ministerie (Grappie!!! I love ambtenaren.).

Wat heb jij

bereikt?

Okay, scherpe vraag, maar wel relevant. Ik heb in 2012 samen met Linda Vermaat Professional Rebel opgericht. De eerste jaren richtten wij ons op het leren VAN startups. Onze klanten waren corporates die innovatiever wilden worden, en met ons letterlijk op de fiets langs gingen bij startups om van hen te leren in steden als Amsterdam, Berlijn, Utrecht, Eindhoven. We hadden grote klanten als Unit4, Randstad, Nuon, Ziggo, KPN, Essent, en meer.

 

Na 4 jaar transformeerde het bedrijf naar een bureau dat trainingsprogramma's verzorgt, wat we nog steeds doen. Voor klanten als Young Capital, PepsiCo, Kamer van Koophandel, RWS, Eneco, en meer.

 

Verder mocht ik voorzitter worden van de Young on Board, en zat ik als zodanig in de Amsterdam Economic Board met Eberhardt van der Laan. En ben ik directeur van Amsterdam Capital Week geweest. Stonden Linda en ik in de Glamour top 100, en de Viva 400.

 

Maar wat ik vooral heb bereikt is zelfgemaakt werk, waarvoor ik met 8 uur per week meer dan prima verdien, en lekker veel tijd heb om te lezen!

Wat bedoel je

met

no-bullshit

filter?

Dat ik super eerlijk zal zijn als ik een boek, of een bepaald systeem gewoon onzin vind. Soms doen we super hype en enthousiast over dingen, en dan pas je het toe en denk je, okay, dit is BS. Nou dat zeg ik dan dus. Oh en ik ben dus niet echt van de mooie woorden of perfecte grammatica, zoals je waarschijnlijk al had begrepen. Ik wil gewoon precies delen wat ik wil delen. Liever sneller dan mooier. Vandaar!

Waarom denk je dat ik als zelfstandige ondernemer productiever wil worden?

Om niet te werken voor het werken. En een nep freelancer te worden, die alsnog alles voor z'n klanten doet, en dan net zo goed een baan kan nemen. Denk meer tijd, meer structuur, meer focus, meer rust, meer creativiteit, oftewel veel meer gedaan krijgen in veel minder tijd. Chill toch? Het is mij gelukt, dus dan moet het jou ook lukken. En wat was voor mij de magic? Habits bouwen en volhouden, de beste boeken lezen en slimme hacks toepassen. Yup. En die ga ik dus met JOU delen. Gratis. Why not..

Wat wil je met deze website bereiken?

Dat is heel simpel: ik wil delen wat ik weet over productiviteit voor zelfstandige ondernemers, zodat ook jij niet meer hoeft te werken dan jij fijn vind, zonder dat je inkomsten of klanten verliest.

Boeken Nerd  Productiviteit 
Leiderschapsprogramma's 

 Trainer   Bookstagrammer

Spreker    Podcast interviews 

Hey hello! It’s me Melissa, just hanging

Wil je mij inhuren?

Dat kan voor een aantal dingen:

Spreker over productiviteit als (luie) zelfstandige of over hoe je habits bouwt en vooral volhoudt. 

Trainer in leiderschap voor leads in de IT (referenties op aanvraag).

Ontwikkeling en begeleiding van vernieuwings of innovatie trajecten in grote organisaties (referenties op aanvraag).