IT Leadership METHODE:
CHALLENGES, Theorie & Tough LOVE Coaching

Creatieve denkers
IT'ers, programmeurs, softwareontwikkelaars, hebben een hele specifieke manier van leren. Een probleem wordt benaderd als een puzzle. De stukjes oplossingen zijn voor juniors nog online te vinden, maar hoe complexer het wordt, hoe creatiever de IT'er moet zijn. Dit is zijn of haar passie.

 

IT leiderschap

Maar met groei in je carrière komt ook meer verantwoordelijkheid, meer nadruk op effectieve communicatie, en meer noodzaak voor alignment met de rest van het bedrijf. En daar kan je online geen stukjes code voor vinden.

Uitdagen

Toch benut ik juist die problem-solving mindset van de IT'ers, waardoor mijn programma's altijd een succes zijn. Ook daag ik ze extra uit op hun vaak vredelievende karakter, om pro-actiever en directiever te zijn, maar ook als vakspecialist.

Methode:

Challenge-based leren
Eerst doen, dan theorie. Waardoor je tegen een probleem aanloopt, zelf oplossingen zoekt, en vervolgens leert waarom dat wel/niet werkt.

Up-to-date Frameworks

IT'ers willen weten hoe het zit. Daarom verschaf ik veel theorie over menselijk gedrag, business, organisatieontwikkeling. Iets begrijpen verscherpt bij IT'ers de noodzaak voor nieuw gedrag.

Tough Love Coaching

Ik confronteer deelnemers met blinde vlekken, schadelijke keuzes, en belemmerende gedragspatronen. Dit doet soms even pijn, en dat is een goed teken. Verandering doet pijn.


 

WhatsApp Image 2019-12-03 at 19.16.57.jpeg

IT leadership T-model:

Tshapeddeveloper.png
RadicalCandorBookReview.png

Relevante

boeken

Elke deelnemer krijgt een relevant boek, zoals Radical Candor van Kim Scott, wat uit de IT wereld van Silicon Valley komt, en helpt bij een heldere communicatie stijl.

Boekenlijst
Schermafbeelding 2021-06-22 om 19.08.36.png

Up-to-date

Toolbox

Deelnemers krijgen opdrachten en tools in papiervorm tijdens de training, en kunnen via de website bij de digitale toolbox (besloten gedeelte).

Toolbox

testimonials van klanten:

"Melissa heeft een goede connectie met deze doelgroep omdat ze hun way-of-working goed kent en zichzelf heeft gespecialiseerd op mindset/leadership/accountability; thema's die erg relevant zijn."

HR Manager IT Consultancy