MIJn METHODE: CHALLENGES, Tough LOVE & THEORIE

IT'ers, programmeurs, softwareontwikkelaars, hebben een hele specifieke manier van leren. Een probleem wordt benaderd als een puzzle. De stukjes oplossingen zijn voor juniors nog online te vinden, maar hoe complexer het wordt, hoe creatiever de IT'er moet zijn. Dit is zijn of haar passie.

 

Maar met groei in je carrière komt ook meer verantwoordelijkheid, meer nadruk op effectieve communicatie, en meer noodzaak voor alignment met de rest van het bedrijf. En daar kan je online geen stukjes code voor vinden.

Toch benut ik juist die problem-solving mindset van de IT'ers, waardoor mijn programma's altijd een succes zijn. Ook daag ik ze extra uit op hun vaak vredelievende karakter, en daag ik hen uit op zowel groei als leider, maar ook als vakspecialist.

Ik trigger positief gedrag op drie manieren:

 

Challenge-based leren
Eerst doen, dan theorie. Waardoor je tegen een probleem aanloopt, zelf oplossingen zoekt, en vervolgens leert waarom dat wel/niet werkt.

Tough Love

Deelnemers worden geconfronteerd met schadelijk gedrag, zodat ze zelf ondervinden hoe belangrijk het is om feedback te ontvangen en te krijgen.

 

Theorie op papier (no powerpoints)
IT'ers willen weten hoe het zit. Daarom verschaf ik veel theorie over menselijk gedrag, business, organisatieontwikkeling. Maar dan wel op papier, want IT'ers kijken al meer dan genoeg naar beeldschermen.
 

WhatsApp Image 2019-12-03 at 19.16.57.jpeg
RadicalCandorBookReview.png

Relevante

boeken

Elke deelnemer krijgt een relevant boek, zoals Radical Candor van Kim Scott, wat uit de IT wereld van Silicon Valley komt, en helpt bij een heldere communicatie stijl.

Boekenlijst
Schermafbeelding 2021-06-22 om 19.08.36.png

Up-to-date

Toolbox

Deelnemers krijgen opdrachten en tools in papiervorm tijdens de training, en kunnen via de website bij de digitale toolbox (besloten gedeelte).

Toolbox

testimonials van klanten:

"Melissa heeft een goede connectie met deze doelgroep omdat ze hun way-of-working goed kent en zichzelf heeft gespecialiseerd op mindset/leadership/accountability; thema's die erg relevant zijn."

HR Manager IT Consultancy