Search
  • Melissa Marijnen

Top 3 boeken van 2019
Ik vond dit nog best wel moeilijk om te doen. Een top 3 van boeken kiezen voor 2019. Deels omdat ik nog veel meer boeken heb gelezen, die ik goed vond. En deels omdat ik boeken wilde delen die vooral op mij als persoon ook een directe impact hebben gehad. Want zo'n top 3 zegt ook iets over hoe ik 2019 heb beleefd. Een soort terugblik op het hele jaar.


En uiteindelijk zijn dit dan ook drie boeken, die iets zeggen over mijn interesses, en vooral mijn ontwikkeling in 2019. Zo ben ik door Atomic Habits nog gemotiveerder om mensen te helpen de habits te ontwikkelen om hun ambities waar te maken. Daarnaast heeft Big Magic de vastzittende oogkleppen los gekregen, waardoor ik mij weer vrij voel om te creëren. En ben ik door Essentialism nog scherpere keuzes gaan maken in wat ik wil, en hoe ik dat wil bereiken.


Ik hoop dat deze boeken jou ook kunnen helpen!


Full disclosure: alle links zijn affiliate marketing links, oftewel, ik krijg een klein percentage van elk boek dat jij bij Bol.com aanschaft.1. Atomic Habits

van James Clear

#productiviteit #habits #zelfontwikkeling


Een veel vollediger boek op het gebied van habits ga je niet vinden. James Clear heeft duidelijk zijn huiswerk gedaan. Ik kende hem eerst van zijn blog, waar ik ook al heel veel habits tips van heb gekregen. Gelukkig is dit boek niet slechts een bundel van zijn blogs, maar veel gedegener. Lezen, vooral als je jezelf en/of andere wil helpen van slechte habits af te komen, en nieuwe goede habits te starten.2. Big Magic

van Elizabeth Gilbert

#creativiteit #mindset #zelfontwikkeling


Dit boek heeft mij totaal verast. Positief verast. Heel positief. Ik zat, bleek achteraf, in een soort fixed mindset over creatief zijn. Met vooral een grote angst voor uit de toon vallen, voor veroordeeld worden door anderen. Door dit boek voelde ik me weer vrij om gekke ideeen, die altijd door mijn hoofd zweven, gewoon op te pakken, en ruimte te geven. Een grote aanrader, eigenlijk voor iedereen, maar in het bijzonder voor mensen die het gevoel hebben dat ze vast zitten.
3. Essentialism

van Greg McKeown

#minimalisme #productiviteit #zelfontwikkeling


Less but better. De beste samenvatting van deze manier van denken, essentialisme. En precies wat ik in 2019 nodig had om te doen. Terug gaan naar de essentie. Want met zoveel keuzes merkte ik dat ik net te veel net niet goed deed. Door dit boek weet ik wat mijn criteria zijn, om die keuzes te maken, en meer invloed te hebben op de dingen die ik belangrijk vind.


Wil je meer tips over boeken? Of ken je iemand die graag non-fictie boeken leest? Check en deel dan mijn Instagram Account, waar ik boeken tips en learnings deel.

-> Instagram.com/melissamarijnen


Veel lees plezier!


gif

67 views

Melissa Marijnen